Anti aging & Estetic centar Valentina - Dobrodosli

3D Mezoniti

Suštinu ove tehnike čini uvođenje u kožu i potkožna tkiva posebnih niti najnovije generacije (PDO – Polidioksanon), koje postoje u različitim dimenzijama dužine i debljine, pogodnim za primenu u različitim delovima lica, vrata i tela. Igle za uvođenje niti su specifično konstruisane, tanke, mekane i fleksibilne, tako da je njihovo plasiranje u kožu praktično bezbolno, i maksimalno precizno.

Delovanje ovih niti u koži i potkožnom tkivu je višestruko pozitivno, u smislu regeneracije i reparacije, što na mikroskopskom nivou znači stimulaciju proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana, kao i hijalurona, a takođe i aktivaciju lokalne mikrocirkulacije (angiogeneza), formiranja nove mreže kapilara i boljeg dotoka kiseonika i hranljivih materija do kože. Sve ovo, makroskopski, rezultira efektom zatezanja i podizanja opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanja kvaliteta same kože, što sve zajedno dovodi do toga da ukupni izgled bude mlađi, bolji i svežiji.

Ovom metodom postižete ?

 • efekat zatezanja
 • efekat podizanja
 • efekat poboljšanja kvaliteta kože
 • efekat augmentacije (popunjavanja)
3d-mezoniti-rezultati

 

Naziv 3D upotrebljen je kako bi se istaklo delovanje niti na različitim nivoima dubine kože i potkožnih tkiva, kao i efekat zatezanja koji se može postići praktično u svim željenim pravcima.

Treba naglasti da je ovo:

 1. Ambulatna procedura – brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima
 2. Atraumatska tehnika – bez rezova, bez ožiljaka, praktično bezbolna
 3. Bezbedan tretman – neželjeni efekti i komplikacije svedeni su na minimum, nema alergijskih reakcija, niti su biokompatibilne i razgradive (što je velika prednost u odnosu na niti prethodnih generacija: Gold thread, Aptos, Silhouette i dr.)
 4. Odmah vidljiv i stabilan rezultat (efekti traju 2-3 godine)
 5. Primena i pozitivan efekat i u onim regijama u kojima se druge nehirurške metode ili ne mogu primeniti ili su im efekti nezadovoljavajući
 6. Mogućnost kombinovanja sa drugim nehirurškim procedurama (fileri, botox, mast, prp i dr.)
 7. Niti poseduju sertifikate Medical CE i KFDA

dr-vladislav-ribnikar-3d-mezoniti-obuka
dr Vladislav Ribnikar, 3D mezoniti obuka

Dr Vladislav Ribnikar je sertifikovani edukator i vrši uvod i obuku u ovu metodu

Šta je tretman 4D mezonitima ?

4D Mezoniti su tretman gde se kombinuje aplikacija mezoniti uz dodavanje legalno injektabilnih RRS mezokoktela za maksimalan lifting efekat. Koristi se koktel RRS Tensor Lift (CE Class III) specijalno formulasan za zatezanje opustene kože. RRS Tensor Lift u sebi ima hijaluronsku kiselinu, DMAE za zatezanje kože + biorevitalizujući kompleks pa je ova kombinacija odlična za zetanje kože i popunjavanje bora.

U kombinaciji za mezonitima rezultati su dugotrajni i postiže se potpuno prirodan izgled.Najčesće se aplikuju kokteli koji sadrze DMAE, vitamine,minerale , hijaluronsku kiselinu, organski silicijum , odnosno supstance koje se inače korise za mezoterapiju . Znaći 4D mezoniti su u stvari istovremena aplikacija 3dmezoniti i mezoterapija lica.

Vazno je istaći da je bitno da se sve uradi u jednom tretmanu kada je koza već anestezirana , jer kasnije nije preporučljivo.

Posle 3D mezoniti potrebno je da prodje mesec dana da bi mogli da se rade tretmani mezoterapije , hemijski piling ili čak dva meseca za laserske tretmane.