Anti aging & Estetic centar Valentina - Dobrodosli

Derma roleri

head-derma-roller

Tretman derma rolerom pomaze kozi uostalom protiv bora, ozilka i strija. Metoda koja je u skorjije vreme poznata i u Srbiji, je tretman koji povredjuje kozu malim iglicama i tako povecava cirkulaciju i aktivira sobstven mehanizam lecenja koze koji dovodi do zatezivanja koze, izjednacuje promene pigmentacije, regulise proizvod loja i uravnjava oziljke.

Kako deluje derma roller ?

Derma roler pravi male ubode u kozi. Te povrede najmanjih kapilara dovode do toga da se periferna krvna zrnca otpustaju. Trombociti se povezu i zavtvaraju povredjene krvne sudove. Najzad, mnogobrojne substance se ispustaju, koje privlace druge celije u ranu. Bela krvna zrnca raztvaraju osteceno tkivo i stimulisu razvoj novog tkiva kroz celije vezivnog tkiva, koje takodje proizvode novi kolagen i elasticne vlasi.

Dodatno povecava propustljivost epiderme i dejstvo proizvoda za negu koze mogu se povecati do 1200 puta (!). (ne moze se svaka krema kombinirati derma rolerom, jer mogu sadrzavati sastojci kao koservans koji bi trebao ostati van koze tj. druge kreme su jako predozirane.)

Derma roler pomaze pri lecenju oziljka od akni, strija i povrsinskih bora oko ociju i usta takoje i promena pigmentacije kao i smanjenju proširenih pora.

Način primene tretmana ?

Derma roler se primenjuje pod lokalnom anestezijom koriscenjem krema, koje se nanose 30-45 min pre tretmana, tako da je skoro bezbolan. Nakon takve terapije, moguce je da je koza crvena do 2 dana posle terapije. Rizik infekcije je minimalan, jer se rupe na gornjem sloju koze vec posle nekoliko minuta zatvore. Najefikasnije je ako terapiju kod kuce kombinujete za terapijom u ordinaciji. Potrebni su oko 4-6 intensivnih terapija da bi dobili dobar rezultat. Takodje su vise terapija potrebne ako imate duboke oziljke ili strije.

Vazno je znati: cak i ako se brzo pokaze uspeh tretmana, obnavljanje celija posle tretmana je proces koji se zavrsava tek posle nekoliko nedelja – razmak izmedju tretmana trebao bi biti najmanje 4 nedelja.

 

PRAKTIČNA ŽENA

Derma roller u borbi protiv strija