Kavitacija (Ultrazvučna lipoliza)

Veoma uspesna i bezbedna metoda u borbi protiv lokalizovanih masnih naslaga i celulita koja je sa razlogom veliki hit u svetu kao i kod nas. Aktivnost koja se ovim aparatom vrsi na ljudski organizam moze se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije.

Pruza odlične rezultate za jako kratko vreme i to sa zeljenih i kritičnih regija kao sto su butine , gluteus, “jahaće pantalone”, kolena , nadlaktice, stomak…kao i smanjenje celokupnog obima tretirane regije. Tretmani su potpuno bezbedni i bezbolni i alternativa su hirurskoj liposukciji jer se u samo jednom tretmanu gubi 1-6cm u obimu, zavisno od godina i metabolizma klijenta kao i od tipa masnih naslaga.

Fenomen kavitacije na odredjenoj frekvenciji unistava masne ćelije-lipocite. Nakon razaranja masnih ćelija , masnoća u obliku triglicerida odlazi u medjućelijsku tečnost gde se pomoću enzima deli na glicerol i vise masne kiseline . Glicerol odlazi u krvotok , odakle se moze eliminisati putem potrosnje energije( povećana fizička aktivnost , lagane vezbe )a vise masne kiseline metabolise jetra kao i masnoće koje unosimo hranom.

Vazno je napomenuti da deo razgradjene masnoće putuje kroz organizam u obliku lipoproteina i mora da bude potrosen aerobnom fizičkom aktivnosću ,u suprotnom , opet će se nagomilati na drugim delovima tela. Energija ultrazvučnog kavitacionog talasa se tokom tretmana koncentrise na tačno odredjenu dubinu u tkivu i selektivno tretira samo masne ćelije tako da okolno tkivo , nervi , kosti , misići, krvni sudovi… ostaju netaknuti.

Specifičnost naseg aparata je u tome sto se istovremeno mogu tretirati dve regije tela, jedna regija velikom ultrazvučnom sondom a druga statičkim elektrodama koje se fiksiraju za deo tela , na pr.zadnja loza butina , i pulsno emituju frekvenciju ultrazvuka za kavitaciju. Na taj način mozemo klijentu pruziti veći kvalitet usluge nego u klasičnom tretmanu. Sonda za vakuum je nezaobilazni deo tretmana kavitacije, sluzi za preoblikovanje tela i pokretanje masnih kiselina nastalih iz upravo unistenih masnih ćelija.

Sondu za ultrazvuk celulita koristimo tek posle par tretmana a ima funkciju izravnjavanja blagih neravnina na kozi. Tretman zavrsavamo medicinskom limfnom drenazom odredjenog dela tela. Preporučuje se u toku sedmice limfna drenaza celog tela, povećani unos tečnosti i bar jedan aerobni trening, posebno u roku od tri dana posle kavitacije. Mogu se tretirati i dve regije tela u toku sedmice ali vremenski minimum izmedju dva tretmana je 48h a vreme izmedju dva tretmana iste regije je 7 dana.

Vreme celog tretmana je sat i 15.min. od toga sama kavitacija 40-50 min . Vakuum 7-10min i ručna limfna drenaza 15-20 min.

Kontraindikacije su : trudnoća, oboljenja jetre, tumori, metalni implatanti, pace maker.