Anti aging & Estetic centar Valentina - Dobrodosli

Laserska epilacija

head-laserska-epilacija

Epilacija laserom je najtrajniji i najefikasniji način uklanjanja neželjenih dlaka, gotovo sa svih delova tela. Laseri za epilaciju su aparati koji proizvode svetlost određenih boja i talasnih dužina. Razlikom u talasnoj dužini laserskog zraka, razlikuje se tretirana ciljana struktura u koži.

Prilikom epilacije laserom ciljana struktura je pigment koga ima najviše u dlaci. Tokom epilacije, same dlake sprovode laserski zrak do svog korena, gde se praktično dlaka rasprsne od topline i na taj način ošteti svoj koren. Iz tretmana u tretman ovo oštećenje dlake postaje sve veće a dlaka koja se pojavljuje nakon epilacije laserom postaje sve tanja i svetlija. Sa oštećenjem korena dlake značajno se usporava i njen rast. Ostale strukture kože laserski zrak ne prepoznaje i kroz njih prolazi bez ikakvog oštećenja. Iz istog razloga može se tretirati samo dlaka koja ima pigmenta. Za dlake koje nemaju pigmenta, tretman izbora je elektroliza.

Koliko tretmana epilacije je potrebno ?

Broj tretmana trajne epilacije je individualan kod svakog pacijenta i zavisi od kvaliteta dlake i prebojenosti kože. Tri tretmana epilacije su poželjna a najčešće je taj broj od sest do osam  tretmana. Bilo kojim tretmanom gubi se prosečno četvrtina tretiranih dlaka. Ipak, naglašavamo da je uspešnost svake epilacije individualna. Ukoliko postoji hormonski poremećaj kod pacijenta epilacija je manje uspešna.

Kako se pripremiti za tretman ?

Priprema za prvi tretman sastoji se iz ne čupanja dlake tokom tri do četiri nedelje pre dolaska na tretman. Za to vreme možete koristiti kreme za depilaciju, makazice ili brijač a za pregled dovoljno je da se vidi jedan milimetar dlake.Takodje je potrebno da koza ne bude osunčana najmanje 3-4 nedelje pre tretmana . Laser radi po principu “crne mrlje ” svetlosna energija se u dodiru sa tamnim pigmentom pretvara u termalnu i termalnom energijom unistava koren dlake. sto je koza svetlija a dlaka tamnija rezultati tretmana su bolji.

Da li je bolno ?

Ne, apsolutno ne. Sa ipl modom koji se koristi za manje povrsine i za prevoje koze ( intimna epilacija, nausnice ..) oseća se blago toplotno peckanje

sa SHR modom koji se koristi za veće povrsine tretiranja vrlo je prijatno i nema nikakvog osećaja ni peckanja ni bola .

Šta se dogadja nakon tretmana epilacije ?

Koža nakon tretmana epilacije bude blago crvena i ponekad blago otečena u narednih nekoliko sati, obično dva do tri a najviše 24 sata. Nakon tretmana potrebno je izbegavati nanošenje hemijskih supstanci direktno na kožu ( pomade, kremovi, dezodoransi, parfemi, kozmetičke maske ), prati kožu samo blagim sapunom i mehanički ne iritirati tretirano područje 24 sata nakon epilacije. Takođe, nakon tretmana, veoma je važno ne izlagati se sunčevim zracima i ne odlaziti u solarijum.

Kako se ponašati izmedju dva tretmana ?

Između dva tretmana epilacije se ne savetuje čupanje dlake pincetom niti korišćenje voska. Dlake izrasle između dva tretmana možete slobodno uklanjati briačem ,hemijskim depilatoruspeh samih tretmana.

Koliko je laserska epilacija bezbedna ?

Laserska epilacija je potpuno je bezbedna, ukoliko se tretman izvodi sa laserom koji je specijalizovan samo za epilaciju. Fiksna talasna dužina laserskog zraka omogućava bezbednost svih okolnih struktura kože od njihovih ostećenja.

Neželjeni efekti laserske epilacije su crvenilo tretirane regije i eventualni otok tokom 15 minuta do 2 dana od tretmana. Ukoliko je koža sveže osunčana mogu se pojaviti i tamnije fleke, koje perzistiraju i do nekoliko meseci. Navedene promene su retke i potpuno prolazne. Oko dva procenta populacije ne reaguje na tretmane očekivano.

U nasem anti-aging estetik centru tretmani epilacije laserom se sprovode na nemačkom laseru herous i svetlosnom snopu talasne duzine 640

Vazno : vrlo je bitno ko radi sa laserom, obučenost , preciznost i posvećenost i iskustvo osbe koja radi tretmane u istoj je meri bitna kao i kvalitet lasera. -ljudski faktor je vrlo bitan za uspeh