Anti aging & Estetic centar Valentina - Dobrodosli

PRP tretman

head-prp-tretman

Vampirski tretmani ili tretman trombocitima iz vlastite krvi

Vampirski tretman ili PRP (Platelet Rich Plasma) je bezbedan i jednostavan tretman koji se bazira na regenerativnom i stimulativnom svojstvu trombocita. Trombociti imaju sposobnost da na mestu aplikacije oslobode faktore rasta koji iniciraju proces regeneracije kože. Posebna prednost ovog tretmana je to što je potpuno prirodan jer se trombociti i krvna plazma uzimaju iz sopstvene krvi pacijenta. Samim tim su sve neželjene reakcije svedene na minimum.

Ovim tretmanom se poboljšava tekstura i kvalitet kože. Koža postaje blistavija, smanjuju se bore ili potpuno nestaju, a tamni kolutovi oko očiju postaju manje vidljivi. Odlični rezultati se postižu i kod rešavanja problema strija i ožiljaka, a takođe i u rejuvenaciji šaka. Tretman je potpuno bezbolan, traje oko sat vremena i posle njega se pacijenti nesmetano mogu vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat se dobija posle dva meseca. U zavisnosti koji problem resavamo i sta zelimo postići broj tretmana je 1-3 u razmaku od mesec dana , pa posle 6 i 12 meseci. Takodje isto , od stanja koze kao i od toga sta se zeli postići plazma sa trombocitima i faktorima rasta se aplikuje u kozu putem dermarolera ili mezoterapijski mikro iglicalama Spada u bezbolne tretmane ali kod osetljivih pacijenata moze se primeniti topikalna ( kozna ) anestezija koja će ovaj tretman učiniti maximalno komfornim .

Za koga je ova terapija primerena ?

– Pacijenti kojima je potrebno samo osvežavanje lica, bez primetnih znakova intervencije

– pacijenti sa znacima starenja kože (bore, borice, opuštena koža, smanjena elastičnost kože)

– pacijentima kojima je potreban lifting lica, lice možemo da napunimo plazmom u kombinaciji sa graftom masnog tkiva (uzrok starenja lica je i atrofija tkiva u potkožju i dublje) i da mu tako osvežimo lice, odnosno postignemo delimični efekat

– liftinga kod primerenih pacijenata. Ovde treba naglasiti da nema nikakvih rezova ni ožiljaka, jer su to samo injekcijski ubodi.

Period oporavka 1 dan , isto kao i posle mezoterapije ne bi se smeo koristiti puder jedan dan , intenzivno sunčanje najmanje sedam dana.

prp_dracula_tretman_eterna